Waarom samenwerking?

Goede samenwerking is van belang om patiënten op de beste wijze te helpen. Daarom werkt praktijk Fysio Groen dan ook nauw samen met huisartsen, verloskundigen, kinderartsen, (kinder-) psychologen en andere specialisten. 

Geregeld is Fysio Groen als bekkenfysiotherapeut aanwezig bij Centering Pregnancy bijeenkomsten. Dit is verloskundige zorg, waarbij zwangeren een centrale en actieve rol spelen. Binnen de groepsbijeenkomsten vinden de medische controles plaats. Daarnaast praten de vrouwen, die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend, uitgebreid over zwangerschap, gezondheid, leefstijl, de bevalling en babytijd. Door lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap en na de bevalling kunnen er pijnklachten en/of bekkenbodemproblemen ontstaan. Fysio Groen geeft antwoord en advies.

Op fysiotherapeutisch vlak is er verder samenwerking met manueel fysiotherapeut Liselotte Boerkamp-de Wit en met kinderfysiotherapeuten Ianthe van der Deijl en Carlijn van Barneveld. Ook met de Proctos Kliniek en Geeresteingroep wordt samengewerkt.

Onderstaand enkele links naar praktijken of klinieken uit het netwerk van Fysio Groen.

> Verloskundigen Viandenstraat

Andere interessante informatie

Wilt u meer weten over bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie of kinderbekkenfysiotherapie? Hieronder treft u diverse links aan van stichtingen of verenigingen die zich bezighouden of inzetten voor deze specialisaties. 

> Nederlandse vereniging voor Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek – NVFB