Uw fysiotherapeut in Amersfoort - Monic Groen

Mijn naam is Monic Groen-Wopereis en ik ben de fysiotherapeut achter Fysio Groen. In 1989 heb ik mijn opleiding als fysiotherapeut aan de Twentse Academie voor Fysiotherapie afgerond. Daarna heb ik twee jaar in Duitsland gewerkt als “Krankengymnastin”. Ik gaf daar oefentherapie aan kinderen en fysiotherapie voor volwassenen en geestelijk gehandicapten.

Na mijn terugkeer naar Nederland heb ik als fysiotherapeut waargenomen in een ziekenhuis. Vervolgens heb ik tien jaar gewerkt in diverse particuliere praktijken in de regio Amersfoort. Tegelijkertijd heb ik scholing gevolgd op het gebied van manuele therapie.

In 1999 heb ik een bestaande praktijk overgenomen en ben ik mij gaan specialiseren in bekkenbodem fysiotherapie. Sinds 2006 ben ik officieel geregistreerd als bekkenfysiotherapeut.

Monic Groen - fysiotherapeut in Amersfoort

Via het NPI heb ik in 2014 de cursus functiestoornissen van de bekkenbodem van kinderen gevolgd en succesvol afgerond.

Aan de SOMT in Amersfoort ben ik in hetzelfde jaar ook gestart met de combi-opleiding Master of Science voor bekkenfysiotherapie en kinderbekkenfysiotherapie. In oktober 2015 heb ik aan alle Master eisen voor het diploma kinderbekkenfysiotherapie voldaan en heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Met dit specialisme verwacht ik patiënten, volwassenen en kinderen, nog beter te kunnen helpen bij het oplossen van onder andere incontinentie problemen. Jaarlijks volg ik verder congressen, doe uitgebreide nascholing en lees ik vakliteratuur.

Als fysiotherapeut vind ik het belangrijk patiënten zelf middelen in handen te geven om grip op hun klachten te krijgen. Het voelen en ervaren van het eigen lijf en oefeningen op maat zijn daarbij essentieel.

In mijn vrije tijd tennis ik graag en van kinds af aan musiceer ik. Na een aantal jaren zangles te hebben gehad treed ik regelmatig op met een koor. Tot slot, ik ben getrouwd en heb drie kinderen.