Fysiotherapie Amersfoort

Voor reguliere (of algemene) fysiotherapie in Amersfoort kunt u het beste terecht bij Fysio Groen. Het gaat hierbij meestal om de behandeling van spier- en gewrichtsklachten. Ook sportblessures vallen hier onder. Uw behandelaar heeft veel ervaring met de behandeling van dit soort klachten. Als u niet meer mobiel bent is fysiotherapie aan huis natuurlijk mogelijk. Verder bent u in de omgeving Amersfoort hier aan het juiste adres voor medische fysiotherapie bij meer ingewikkelde zorg vraagstukken.

Behandelmethoden bij fysiotherapie

Bij de behandeling van spier- en gewrichtsklachten worden vaak manuele technieken toegepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het behandelen van gewrichtsbeperkingen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het thuis oefenen. Vrijwel altijd krijgt u daarom speciaal voor u geselecteerde oefeningen mee. Het is belangrijk deze oefeningen uit te voeren. Dit versnelt het herstelproces. Bovendien zorgt dit er voor dat in de toekomst klachten niet meer terugkeren.

Ook dry needling of masseren kan deel uitmaken van de behandeling. Deze massage kan bestaan uit een ontspannende massage, een kneedmassage bij pijnlijke spieren of een bindweefselmassage.

Bij uitstralende pijn, zoals zenuwpijn, beschikt de praktijk over bepaalde apparatuur die deze pijn kan verminderen. Deze apparatuur werkt met zogenaamde interferentie stromen.

De fysiotherapeut kan u ook behandelen met een warmtepakking. Dit gebeurt vaak bij pijnlijke of gespannen spieren. Een warmtepakking zorgt voor extra verbetering van de doorbloeding waardoor afvalstoffen, de veroorzaker van de pijn, sneller worden afgevoerd.