Verzekering bij fysiotherapie en bekkenfysiotherapie

Wat dekt de verzekering?

Fysio-Groen heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten. Dit betekent dat uw fysiotherapeut rechtstreeks declareert bij uw verzekering. De aanvullende verzekering vergoedt de meeste behandelingen van de fysiotherapeut. Polissen wijzigen helaas veelal jaarlijks. Het is daarom vrijwel onmogelijk hier aan te geven wat er wel of niet wordt vergoed door uw zorgaaanbieder. In het algemeen geldt het volgende.

– Met een chronische ziekte indicatie vergoedt de zorgverzekeraar vanaf de 20e behandeling.

– De basisverzekering vergoedt 9 behandelingen als er sprake is van urine incontinentie.

– Kinderen tot 18 jaar hebben recht op vergoeding van 18 behandelingen uit de basisverzekering. Zijn er meer behandelingen nodig? De zorgverzekeraar betaalt die meestal ook, mits de ouders aanvullend zijn verzekerd.

U wilt vast niet voor verrassingen komen te staan. Daarom is het raadzaam vóóraf goed uw polis te lezen. U weet dan wat er onder de dekking valt. Natuurlijk kunt u ook even contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Behandelingen die niet (meer) door uw ziektekostenverzekering worden betaald dient u zelf te voldoen aan de behandelaar. U ontvangt hiervoor uiteraard een nota.

Tot slot. Een afspraak kan tot 48 uur vóór het afgesproken tijdstip kosteloos worden afgezegd per e-mail of telefoon. U kunt een berichtje achterlaten als er niet wordt opgenomen.

 


Terug naar

Wat dekt de verzekering? - een afspraak maken